Skip to main content
Căutare

Tratarea diareei

Este important să afli de ce şi când este cel mai bine să tratezi diareea, astfel încât să poți obține toate informațiile de care ai nevoie şi să te simţi mai sigur în a te trata. La urma urmei, nu vrei să suferi, când poți opri diareea în siguranță și să-ți continui ziua.

Înțelegerea şi tratarea diareei

Dacă suferi de diaree, cel mai bine este să o tratezi din timp - imediat după prima repriză. Prin tratarea diareii, poți începe să te simți mai bine şi să îți poți continua ziua.

Pentru a înțelege diareea, trebuie mai întâi să afli câte ceva despre sistemul digestiv şi modul în care funcționează, precum şi ceea ce se întâmplă atunci când sistemul tău digestiv sensibil.

Atunci când sistemul digestiv are un ritm normal, produsele alimentare şi lichidele trec în mod obișnuit din stomac în intestinul subțire. Hrana este apoi descompusă şi nutrienții sunt absorbiți, împreună cu cea mai mare parte a lichidelor. Deşeurile rămase şi apa trec în colon (intestinul gros), unde este absorbită mai multă apă şi în final deşeurile sunt eliminate sub formă de scaune.

Atunci când celulele din intestinul subțire sau colon sunt iritate, mişcarea relaxată şi regulată a intestinelor poate deveni hiperactivă. Sărurile esențiale şi fluidele, precum şi substanțele nutritive din alimentele pe care le mănânci, sfârşesc prin a fi trecute prin colon prea repede. Organismul absorbind mai puțin fluid, rezultă scaune moi sau apoase, cunoscute în mod obişnuit sub numele de diaree.

Imodium® 2 mg, lucrează pentru a calma intestinele şi a ajuta la restabilirea ritmul natural şi a mișcării sistemului digestiv. Acest lucru permite organismului să înceapă să absoarbă fluide, săruri şi nutrienți în mod normal, ajutându-te să te pui pe picioare şi să te simți din nou bine. Ameliorează diareea în doar 1 oră, de la prima doză.

Redăm mai jos cele două tipuri de bază de diaree:

Diareea infecțioasă:

Există mai multe infecții care pot provoca diaree. Una dintre cele mai comune este Norovirusul, o formă de gastroenterită, care este adesea menționată ca virusul vărsăturilor de iarnă. Această formă de diaree poate să apară şi dacă mănânci sau bei apă sau alimente contaminate, aşa că este important să fii atent la igienă, în special atunci când călătorești. Copiii sunt susceptibili la un virus similar numit Rotavirusul.

Diareea neinfecţioasă:

Această formă de diaree este mai frecventă, întrucât este cauzată de multe dintre elementele declanşatoare cu care ne confruntăm în fiecare zi, cum ar fi anumite alimentele sau chiar stresul. În timp ce majoritatea oamenilor experimentează diaree doar din când în când, unii oameni suferă de ea destul de des şi persistent, deci este important să se găsească un tratament care funcționează rapid. Este, de asemenea, o idee bună să descoperi sfaturi privind produsele alimentare şi stilul de viață care funcţionează pentru tine, pentru a ajuta la întărirea stării tale generale de sănătate digestivă.

Dacă suferi de diaree de cauză neinfecţioasă, te poți trata de fiecare dată cu Imodium®. De fapt, cu cât mai repede tratezi fiecare repriză, cu atât mai scurtă va fi, lăsând corpului tău mai puțin timp pentru a pierde fluidele şi sărurile de care ai nevoie, ca să te simţi bine. Nu trebuie să te îngrijorezi că ai putea deveni dependent de Imodium® sau că te imunizezi la eficiența sa, deoarece nu există nicio dovadă medicală care să sugereze acest lucru. Imodium® ajută la readucerea digestiei înapoi la ritmul său normal şi la mişcarea ei naturală.

Acest medicament conţine clorhidrat de loperamidă şi se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Viza de publicitate nr: 2520/10.10.2023

Imodium®2 mg Capsule

Capsulele Imodium®2 mg sunt utilizate pentru tratarea simptomelor diareei de cauză neinfecțioasă.

Imodium®2 mg comprimate orodispersabile

Comprimatele orodispersabile Imodium®2 mg ți se dizolvă foarte repede pe limbă, acestea fiind potrivite pentru momentele în care ești foarte ocupat.