Skip to main content
Căutare

Trucuri pentru a renunța la fumat

QA Text: 
QA Question: 

Recomandarea 1: Stabiliți o dată pentru renunțare.

Alegeți o dată la care să renunțați la fumat și respectați-o. Este o modalitate bună de a vă pregăti mintal pentru renunțarea la fumat. 

Sus
QA Question: 

Recomandarea 2: Scrieți.

Faceți o listă cu motivele pentru care doriți să renunțați la fumat și țineți-o la vedere. Aceasta vă poate ajuta să treceți de momentele dificile când voința este mai slabă.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 3: Renunțați împreună cu un prieten.

Un studiu realizat în SUA în 2008 a arătat că fumătorii ai căror prieteni renunță aveau cu 36% șanse mai mari să renunțe ei înșiși, iar fumătorii ai căror colegi au renunțat aveau șanse cu 34% mai mari să renunțe.

Dacă doriți să reușiți să renunțați la țigări definitiv, faceți acest lucru împreună cu un prieten. Astfel vă puteți motiva unul pe celălalt și veți ști că nu sunteți singur.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 4: Folosiți banii pe care-i economisiți din renunțarea la țigări pentru a cumpăra ceva care vă face plăcere.

În medie un fumător cheltuiește 16 RON pe zi pentru un pachet de țigări, ceea ce înseamnă în medie 480 RON pe lună.

Asigurați-vă că vedeți banii pe care-i economisiți. Deschideți un cont special sau puneți banii într-o pușculiță. Partea plăcută este atunci când vă hotărâți ce să faceți cu banii. 

Sus
QA Question: 

Recomandarea 5: Folosiți sprijinul celor din jur.

Oamenii înțeleg că renunțarea la fumat este dificilă și necesită multă voință, astfel că puteți folosi cuvintele pozitive de încurajare ale celor din jur.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 6: Identificați ce vă determină să fumați.

Sporiți-vă voința limitând sau eliminând factorii declanșatori pe care-i asociați de regulă cu fumatul, precum consumul de alcool, cafea sau ceai. În acest caz, încercați să beți mai puțin când începeți procesul de renunțare. 

Sus
QA Question: 

Recomandarea 7: Ocupați-vă timpul cu activități pentru a rezista tentației de a fuma.

Oricând simțiți nevoia de a fuma, ocupați-vă timpul cu altceva. Faceți o listă cu strategii de 5 minute cu lucruri pe care la puteți face când simțiți nevoia de a fuma, precum să ieșiți la o plimbare, să vă sunați un prieten sau să beți un pahar cu apă.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 8: Activitatea fizică reduce stresul.

Activitatea fizică este o modalitate excelentă de a face față stresului renunțării și resimțirii nevoii de a fuma. Plimbați-vă, alergați, înotați sau începeți o activitate nouă. Capacitatea plămânilor se îmbunătățește cu până la 10%, la nouă luni după ce renunțați. Veți putea face mai multe lucruri. 

Sus
QA Question: 

Recomandarea 9: Mâncați bine.

Nevoia de a fuma poate fi confundată cu nevoia de a mânca. Păstrați la îndemână fructe, legume și alte alimente sănătoase pentru astfel de momente.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 10: Încercați Terapia de Substituție a Nicotinei (TSN).

NICORETTE® oferă o gamă largă de produse TSN care vă pot ajuta să rezistați nevoii de a fuma și simptomelor sevrajului pe parcursul procesului de renunțare. Folosind NICORETTE®, vă dublați șansele de a reuși comparativ cu situația în care vă bazați doar pe voință. 

Sus
QA Question: 

Recomandarea 11: Nu renunțați după primul obstacol.

Psihologii au descoperit că oamenii persistă în rezolvarea problemelor o perioadă mai îndelungată când li se spune că problemele sunt dificile. Renunțarea la fumat poate fi unul din cele mai dificile lucruri pe care le veți face vreodată. Cu toate acestea, insistența va da roade, chiar dacă uneori vă loviți de o recidivă .

Sus
QA Question: 

Recomandarea 12: Bazați-vă pe sprijin specializat.

Atleții de elită au antrenori și oamenii de succes au mentori. Este logic să folosiți ajutor specializat când renunțați la fumat.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 13: Recompensați-vă.

Recompensați-vă la fiecare obiectiv reușit. Recompensele trebuie să fie semnificative, precum cumpărarea unui obiect pe care vi-l doreați de ceva timp.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 14: Concentrați-vă pe aspectele pozitive.

Gândiți-vă la toate aspectele pozitive ale renunțării la fumat, precum starea de sănătate îmbunătățită, mai multă energie, piele care arată mai bine, dinți mai albi și simțul gustului și mirosului îmbunătățite. Cu cât vă gândiți mai puțin la fumat, cu cât mai ușor va fi să renunțați.  

Sus
QA Question: 

Recomandarea 15: Găsiți noi modalități de a vă relaxa.

Nu vă mai gândiți la fumat găsind noi modalități de a vă relaxa, precum respirația profundă, activitatea fizică lejeră sau cititul.

Sus
QA Question: 

Recomandarea 16: Planificați o petrecere aniversară.

Renunțarea la fumat nu este niciodată ușoară – dar dacă depuneți toate eforturile și rămâneți motivat, veți reuși. Aceasta este o scuză excelentă pentru o petrecere.

De ce să nu promiteți familiei și prietenilor o petrecere aniversară de un an de când ați renunțat la fumat? Va fi un alt obiectiv pozitiv și un motiv de a rămâne motivat, precum și o modalitate excelentă de a împărtăși succesul cu ceilalți.

Sus

Nicorette® 2 mg/4 mg Guma Medicamentoasă Masticabilă

NICORETTE® 2 mg/4 mg Gumă Medicamentoasă Masticabilă funcționează rapid și atenuează nevoia de a fuma și simptomele de sevraj, pentru a vă ajuta să renunțați la fumat.

NICORETTE® 1 mg/spray bucofaringian soluţie

NICORETTE® 1 mg/spray bucofaringian, soluţie vă reduce nevoia de a fuma și simptomele de sevraj în 60 de secunde și vă ajută să renunțați la fumat.

Aceste medicamente conţin nicotină şi se pot elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Viza de publicitate nr: 1853/19.09.2021