Skip to main content
Căutare

Ce anume spun medicii despre absorbantele zilnice?

conversacion-mujeres.jpg

Hei, e corpul tău și vrei să iei cele mai bune decizii pentru el! Ne-am prins de asta. Pentru a-ți oferi cele mai bune răspunsuri la toate întrebările tale, am întrebat experții.

 

Auzim deseori „Nu este bine să purtăm zilnic absorbante zilnice?” Conform Prof.Dr. Werner Mendling, specialist în obstetrică și ginecologie în Germania, este perfect sigur să folosești absorbantele zilnice:

  • Protecția zilnică a lenjeriei intime și atunci când călătorești
  • Secreții naturale sau transpirație 
  • Secreții în timpul sarcinii
  • Protecția înainte, în timpul sau după menstruație
  • Orice iritație datorată umezelii

 

S-au desfășurat numeroase studii clinice care au dovedit că absorbantele zilnice sunt extrem de sigure și bine tolerate, chiar și pentru utilizarea zilnică, fără a provoca modificări clinice semnificative în zona intimă. Absorbantele zilnice moderne sunt preferate datorită performanței produsului și confortului sporit (aceasta se aplică în special produselor permeabile față de aer, precum absorbantele zilnice CAREFREE®) Le poți purta chiar și pe sub cei mai mulați blugi și doar tu vei ști!

 

Dr. Mendling a mai adăugat că ar trebui să îți schimbi periodic absorbantul zilnic, deși frecvența va depinde de nevoile individuale. Din motive de igienă, trebuie să utilizezi în fiecare zi un nou absorbant zilnic.

 

Igiena intimă generală include și urmărirea secrețiilor vaginale. Este normal ca intensitatea să se schimbe sau culoarea să se modifice pe durata ciclului menstrual. De exemplu, uneori pot fi mai abundente sau mai transparente și cu mult mai mult mucus în perioada ovulației.

 

Dacă secreția emană brusc un miros ciudat, dacă își modifică culoarea sau dacă apare senzație de mâncărime sau de usturime, trebuie să îți consulți medicul ginecolog.

 

Articol similar

Pentru ce sunt absorbantele zilnice?

Încă mai crezi că absorbantele zilnice sunt aceleași cu tampoanele acelea voluminoase care sunt doar pentru menstruație? Nu sunt deloc același lucru. De fapt, sunt complet diferite.