Skip to main content

Povestea Noastră

Încă din secolul al XIX-lea, însoritul târg din Marseille era renumit pentru delicatele sale săpunuri artizanale. Solurile bogate şi clima caldă alintă această regiune cu o sumedenie de ingrediente mângâiate de soare, inclusiv măslinele hidratante, flori dintre cele mai înmiresmate, citrice revigorante şi ierburi proaspete.

Aici, la începutul anilor 1980, un francez pe nume Bernard Lengellé a fost fermecat de magia ţinuturilor din Marseille.
Plimbându-se printr-o piaţă pitorească în aer liber, s-a îndrăgostit de săpunurile colorate şi miresmele încântătoare care se răspândeau în aer.

În acel moment, a ştiut exact ce urma să facă: avea să ofere restului lumii calitatea săpunurilor artizanale din Marseille.

france.jpg

La început, Bernard vindea săpunuri de 100 g bazate pe o formulă cu conţinut de ulei de măsline în proporţie de 72%. Fidel tradiţiei artizanale, îşi procura ingredientele de pe câmpurile de lavandă, livezile de citrice şi  de măslini din apropiere. Combinaţiile ingenioase, produsele cu un parfum delicat şi îmbietor şi pasiunea autentică a lui Bernard au făcut ca linia sa de produse să câştige în scurt timp aprecierea tuturor.

olives.jpg

Proaspăt tătic la vremea respectivă, Bernard l-a desenat pe mult iubitul său fiu, Cesar, stând pe plajă, cu privirea îndreptată către viitor. Nici nu bănuia atunci că această imagine emblematică avea să fie mai târziu reprezentativă pentru ceea ce avea să devină una dintre cele mai bine vândute mărci franceze de frumuseţe şi de îngrijire personală din istorie —Le Petit Marseillais®.

trylepetit.png