Skip to main content
Căutare

Congestia Nazală

Congestia nazală când vasele de sânge din membranele mucoasei nazale se dilată şi zona devine inflamată, îngustând pasajul nazal, ceea ce cauzează acumularea mucusului, îngreunând respiraţia.

Congestia poate apărea din diferite motive: de la alergii la infecţii, cu secreţii purulente sau apoase, în funcţie de anotimp sau pe tot parcursul anului, menţinută în timp sau nu.  Cu toate acestea tipul de congestie cel mai des întâlnit se petrece din cauza unei infecţii cauzate de o răceală sau gripă, în 71% din cazuri.

Congestia nazală este de obicei însoţită de alte simptome, precum dureri faciale, strănut şi nas care curge. Dacă apare febră şi durere de cap sau durere de ureche, poate fi vorba de otită sau sinuzită şi în acest caz trebuie să solicitaţi sfatul medicului.

Cauzele congestiei nazale pot varia de la gripă sau răceală, care sunt cele mai comune, până la rinită alergică sau non-alergică, la congestie nazală infecţioasă, sezonieră sau permanentă, cu secreţii apoase sau purulente, printre altele.

 

Acest medicament se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informațiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Viza de publicitate nr.: 2522/10.10.2021

Olynth® HA 1mg/ml Spray Nazal Soluţie

Olynth® HA 1mg/ml este un spray nazal care conţine Xylometazolină şi Acid Hyaluronic; acesta protejează şi hidratează mucoasa nazală si nu conţine conservanți.

Hexoraletten® N

Datorită formulei unice cu acțiune  cvadruplă. Tratează, nu doar maschează durerea în gât.