Skip to main content
Căutare

Simptome

Pentru a vă înțelege alergia, trebuie să știți când vă deranjează alergiile. Pentru a face acest lucru, trebuie să recunoașteți toate simptomele potențiale ale alergiilor. Unele dintre cele mai frecvent întâlnite simptome alergice cărora trebuie să le acordați atenție sunt:

Hipersecreţia nazală

Alergenii intră în nas și membranele sunt iritate și umflate, produc un lichid subțire și transparent.

Nas înfundat

 Sinusurile se umflă și se blochează. Persoanele alergice au descris acest simptom drept o senzație de strângere sau de „greu” în zona capului, obrajilor sau frunții, o senzație de „blocat”, „înfundat” sau ca și cum ar fi sub apă.

Strănut

 Strănutul este o reacție la histamină, asociată cu mâncărime și umflare în interiorul membranelor delicate din nas și gât.

Ochi iritați

Puteți avea ochi iritați, acest disconfort vă poate epuiza energia și întrerupe ziua.

Ochi înlăcrimaţi

 Alergenii aeropurtați intră în contact direct cu ochii.

Ochi roşii

Înroșirea ochilor este rezultatul iritației, este reacția ochiului atunci când intră în contact cu un agent sau o situație iritantă care cauzează dilatarea vaselor de sânge conjunctivale și înroșirea ochilor.

Mâncărimi ale pielii

În afară de simptomele clasice ale alergiei la polen precum strănutul, înfundarea sau curgerea nasului, oboseală și ochi iritați, pot apărea alergii și în alte forme. De exemplu, dacă sunteți alergic(ă) la nichelul din bijuterii, acest lucru vă poate cauza dermatită de contact: roșeață, uscarea pielii sau erupții. Alte alergii, inclusiv multe din lista de mai sus, pot apărea sub formă de urticarie sau erupții: cercuri albe la suprafața pielii sau umflături roșii, plate, pe piele. În cazuri cronice, erupția și mâncărimea pot cauza insomnii.

Dacă suferiți de oricare din simptomele de mai sus, este posibil să aveți o alergie. Pentru a afla la ce puteți fi alergic(ă), vizitați secțiunea cu tipurile de alergii, sau dacă știți deja la ce sunteți alergic(ă), aflați ce produse vă pot ajuta să vă gestionați simptomele aici.

Întrebări frecvente

Găsiți toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă controla alergiile aici – Aflați cum să recunoașteți simptomele, să identificați factorii declanșatori, informații despre prevenire și multe altele.

Alergie sau răceală?

Alergiile și răcelile au deseori simptome similare, deci pot fi confundate cu ușurință. Aflați diferențele și răspundeți la câteva întrebări rapide.

Acest medicament conține diclorhidrat de cetirizină 10 mg şi se poate elibera fără prescripţie medicală. Se recomandă citirea cu atenţie a prospectului sau a informaţiilor de pe ambalaj. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Doza recomandată: 1 capsulă pe zi. Se recomandă adulților, adolescenților și copiilor cu vârsta de 12 ani și peste. Viza de publicitate nr.: 1992/03.11.2022