Skip to main content

Ingrediente mângâiate de soare în fiecare recipient

Explorează câteva dintre ingredientele mângâiate de soare care fac produsele noastre atât de speciale.

Acacia

Acacia

Acacia este un arbore cultivat în Provence de peste un secol. Când înmugureşte, florile sale, grupate în ramuri mici, răspândesc o mireasmă delicată şi subtilă. Ceaiul verde este foarte bogat în vitamine şi antioxidanţi care neutralizează efectele radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea pielii. Utilizat zilnic, ajută la menţinerea tinereţii pielii şi ajută corpul să elimine toxinele.

Alge mediteraneene

Alge mediteraneene

O adevărată nestemată marină, algele au fost utilizate întotdeauna în produsele de îngrijire pe bază de produse marine.

Această algă de culoare verde lucios este bogată în minerale, proteine şi vitamine. Astfel, oferă beneficii revitalizate şi revigorante.

Aloe Vera

Aloe Vera

Utilizată de secole pentru proprietăţile sale medicinale, Aloe Vera este recunoscută pentru proprietăţile sale de calmare, vindecare şi regenerare, dar şi anti-poluante. Adesea folosită în industria cosmetică, planta este cunoscută pentru proprietăţile sale anti-îmbătrânire şi de calmare. Datorită proprietăţilor sale revigorante, este utilizată şi pentru a reda strălucirea părului, pielii şi unghiilor.

Argan

Argan

Arganul, obţinut din fructul copacului de argan, este originar din zona mediteraneană.

Uleiul de argan, rar şi preţios, a fost utilizat dintotdeauna de către femeile din regiunile sudice, datorită proprietăţilor sale nutritive, emoliente şi protective. Este adesea numit „aurul lichid” datorită numeroaselor sale calităţi.

Argilă albă

Argila este o rocă sedimentară formată din mai multe minerale şi oligoelemente. Argila albă, cu un conţinut redus de minerale, este foarte catifelată şi fină. Neutră, fină, cu proprietăţi de acoperire şi decongestionare, argila albă este utilizată, în general, ca mască pentru pielea fragilă şi reactivă sau pentru părul uscat, fragil sau lipsit de viaţă.

Bujorul

Bujorul

Primăvara, bujorii înveselesc grădinile cu florile lor generoase şi parfumul rafinat.

Cais

Cais

Soarele sudic conferă un mediu extrem de propice caisului! Caisa, un fruct mângâiat de razele soarelui, cu un parfum gourmand, este apreciat pentru textura zemoasă şi coaja parfumată. Din sâmburii de caise se extrage un ulei, un adevărat concentrat de beneficii de hrănire şi emoliente pentru piele.

Căpşuni gariguette

Cu un gust delicios, colorate în roşu aprins, căpşunile gariguette sunt cultivate cu precădere în regiunile vestice ale Franţei şi sunt cunoscute pentru gustul lor unic, criteriu care le diferenţiază de celelalte tipuri de căpşuni. 

Căpşunile sunt cunoscute şi pentru proprietăţile lor de înfrumuseţare a pielii

Ceai verde

Ceai verde

Ceaiul verde nu suferă o oxidare importantă în timpul procesului de fabricaţie şi, prin urmare, proprietăţile sale rămân intacte. 

Este extrem de apreciat pentru cunoscutele sale proprietăţi terapeutice.

Ceaiul verde este bogat în vitamine şi antioxidanţi care neutralizează efectele radicalilor liberi, responsabili pentru îmbătrânirea pielii. Utilizat zilnic, ajută în menţinerea aspectului tânăr al pielii şi facilitează eliminarea toxinelor din organism.

Ceara de albine

Secretată de albine, a fost utilizată de secole datorită catifelării sale incredibile, precum şi datorită parfumului plăcut de miere dulce. Este recunoscută pentru proprietăţile sale de protecţie şi catifelare a pielii.

Crin Alb

Crin alb 

Simbol al feminităţii, crinii au fost utilizaţi dintotdeauna în reţetele de produse de frumuseţe.

Floarea de portocal

Floarea de portocal

Floarea de portocal este floarea lui „Bigaradier”, care a ajuns în sudul Franţei în Evul Mediu. 

Uleiul esenţial de floare de portocal este cunoscut pentru proprietăţile sale tonifiante, sedative şi antidepresive. Frecvent utilizată în parfumerie şi cosmetică, floarea de portocal are efecte de reîmprospătare şi revigorare. Este, de asemenea, cunoscută pentru proprietăţile sale antioxidante şi anti-îmbătrânire. Utilizată în loţiuni, floarea de portocal curăţă şi hidratează pielea.

Flori de migdal

Flori de migdal

Florile de migdal sunt renumite pentru proprietăţile lor exfoliante.

In

In

Cunoscut pentru proprietăţile sale emoliente.

Karité

Karité

Arborele de Karité este un copac care creşte în savanele africane. Fructele sale cresc sub forma unor ciorchini de culoare verde închis până la maro, fiecare conţinând două nuci.
Utilizat adesea în cosmetică, Karité are proprietăţi de hidratare şi hrănire a pielii şi părului. Astfel, previne uscarea părului şi a pielii şi oferă protecţie împotriva razelor solare şi vântului.

Laptele de Migdale Dulci

Laptele de migdale dulci este făcut din migdale zdrobite amestecate cu apă. Astfel, se creează un amestec cremos de migdale. Laptele de migdale dulci este reprezentat pe scară largă în produsele cosmetice, cum ar fi laptele pentru corp, măștile pentru părul uscat sau cremele hidratante pentru față.

Laptele cu migdale dulci este bogat in antioxidanti si renumit pentru proprietatile sale nutritive si hidratante.

Lavandă

Lavandă

Când spui Provence, spui lavandă...

Este un ingredient emblematic, prin culoarea sa mov închis şi parfumul său.

Originară din bazinul mediteranean de vest, lavanda îşi răspândeşte generos inconfundabila mireasmă pe câmpiile din Haute-Provence din iunie până în august, fiind utilizată datorită proprietăţilor sale relaxante.

Măslinul

Măslinul

Simbolul al ţinuturilor din Provence, măslinul este preţios atât pentru uleiul, cât şi pentru fructele sale.

Din acest ulei, puteţi obţine un lapte vegetal, extrem de apreciat pentru proprietăţile sale hidratante şi nutritive. Frunzele de măslin sunt cunoscute pentru proprietăţile lor de calmare.

 

Miere

Mierea este cunoscută pentru proprietăţile sale de hidratare şi emoliente care ajută la menţinerea unui ten sănătos. Este bogată în antioxidanţi, care conferă un aspect tânăr pielii.

Ţinuturile din Provence găzduiesc numeroase varietăţi de miere, inclusiv mierea de rozmarin, considerată multă vreme de romani drept cel mai bun tip de miere.

Migdal

Migdale

Migdalele dulci sunt recoltate din arborele de migdal şi se disting prin florile albe sau roz şi frunzele alungite şi serate.

Extrem de apreciată pentru virtuţile sale cosmetice, migdala dulce are proprietăţi hidratante, nutirtive şi emoliente pentru piele. Migdalele dulci au fost utilizate pentru toate beneficiile pe care le conferă pielii şi părului, întrucât uleiul extras din acestea hrăneşte şi revitalizează părul uscat, cu vârfuri deteriorate şi despicate.

Minerale marine

Minerale marine

Mineralele marine sunt cunoscute pentru conţinutul bogat în săruri minerale şi magneziu: un cocktail desăvârşit! Ajută în hidratarea corespunzătoare a corpului şi celulelor pielii şi sunt cunoscute pentru proprietăţile revigorante şi promovarea echilibrului de hidratare propriu pielii.

Nectarina

Zemoasele nectarine abundă în antioxidanţi şi vitamina C, cu proprietăţi tonifiante.

Oţet cu 3 flori

Oţet cu 3 flori

Un adevărat secret al frumuseţii naturale, Oţetul cu 3 flori este special creat pentru noi. Produs în Franţa, este un oţet artizanal în care se lasă la macerat petalele a 3 flori delicate: călţunaş, camelie şi mac.

Trandafir

Sursa de inspiraţie a poeţilor şi obiectul atâtor simboluri, trandafirul este adevăratul elixir al frumuseții, folosit în reţetele de frumuseţe pentru femei de mai multe secole, în special sub formă de uleiuri. Florile utilizate în producţia gelurilor noastre de duş uleioase cu trandafir sunt culese din Provence.

Piersica albă

Piersica albă este un fruct de vară, cu coajă albă, acoperită de puf. Cu un conţinut de apă de până la 87%, este extrem de revigorantă. Bogată în vitamine (B3, C, E), oferă o cantitate semnificativă de fibre şi antioxidanţi, fiind frecvent utilizată în industria cosmetică datorită proprietăţilor sale emoliente, revitalizate şi revigorante.

Rodia

Rodia este fructul rodierului. Cu proprietăţi energizante, Rodia conţine fibre din tegumente şi seminţe, fiind bogată în vitamina C. Datorită proprietăţilor sale antixidante, fructul ajută în eliminarea radicalilor liberi cauzaţi de poluare, fiind frecvent utilizată în universul produselor cosmetice, pentru hidratarea şi catifelarea pe care o conferă pielii, curăţarea porilor, dar şi datorită proprietăţilor sale anti-îmbătrânire.

Unt de cocos

Unt de cocos

Untul de cocos se obţine din pulpa proaspătă a nucii de cocos, fructul cocotierului.

Migdal

Unt de migdale dulci

Untul de migdale dulci este extras din copacul de migdal şi este obţinut din ulei de migdale presate la rece. Bogat în proteine şi vitamina D, acesta are o textură cremoasă. Este utilizat pentru hidratarea şi hrănirea pielii uscate. Uleiul de migdale dulci este utilizat şi în loţiunile pentru păr uscat.

Untul de Karité

Untul de Karité

Untul de Karité este un unt vegetal, extras din fructele arborelui de Karité. Este cunoscut pentru proprietăţile sale nutritive şi antiinflamatorii. Printre beneficiile sale, untul de Karité este foarte util pentru îngrijirea feţei, corpului şi pielii, deţinând numeroase virtuţi de reparare a pielii şi de revitalizare şi hidratare pentru părul uscat, lipsit de strălucire, dar şi pentru cel creţ.

Vanilia

Vanilia

Vanilia este fructul unei orhidee, arborele de vanilie şi are forma unor păstăi lungi cu seminţe de mici dimensiuni. Vanilia este adesea utilizată în cosmetică, datorită parfumului său unic, dar şi datorită proprietăţilor sale de restructurare, regenerare, purificare şi emoliente.

Verbina

Verbina

Verbina este cel mai cunoscut tip de lemongrass din Europa. Uleiul esenţial de verbină are proprietăţi de calmare şi relaxare.

Zmeura

Zmeura

Zmeura, un fruct mic şi fragil care creşte în tufe, este recunoscută pentru virtuţile sale terapeutice şi gustul său unic.